• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/ihkav
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05558782155
  • https://twitter.com/ebibsa
  • https://www.youtube.com/user/ebibsa
Hava Durumu
EBR Medya & Ajans

ebr logo

Koloni Youtube
İkinci ticari uydu
Üyelik Girişi
Haberler
Site Haritası
Takvim

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, MMU KAAN Analizi

21 Şubat 2024'te yeni bir 5. nesil savaş uçağı göklere çıktı. Turkish Fighter KAAN, Türkiye'nin ilk yerli modern savaş uçağıdır. KAAN, Türk ordusunun milli teçhizatla donatılmasına yönelik iddialı programının başlangıcını temsil ediyor.

Avustralya’nın saygın havacılık kurumlarından, Avustralya Askeri Havacılık Tarihi Derneği, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği beşinci nesil savaş uçağı Kaan hakkında, oldukça bilgilendirici bir analiz makale videosu hazırladı. 

Savaş uçaklarının tarihsel gelişimine ilişkin detaylı bilgilerin verildiği Derneğin kanalında, beşinci nesil uçakların karşılaştırması da yapılıyor. 

İlk uçuşunu 21 Şubat'ta yapan Kaan'ın, önümüzdeki dönemde 'havada yakıt ikmali de dahil' olmak üzere bir dizi testten geçeceği vurgulanan analizde, Türkiye'nin beşinci nesil uçak projesinin altından kalkabilecek seviyeye ulaşmasını ilgi çekici ifadelerle yorumladı.    

Kaan hakkında detaylı teknik bilgilerinde yer verildiği analizden, dikkat çeken ifadeler: 

21 Şubat 2024'te yeni bir 5. nesil savaş uçağı göklere çıktı. Turkish Fighter KAAN, Türkiye'nin ilk yerli modern savaş uçağıdır. KAAN, Türk ordusunun milli teçhizatla donatılmasına yönelik iddialı programının başlangıcını temsil ediyor. Peki KAAN nedir ve neler yapabilecek? 

Türkiye'nin HÜRKUŞ ve HÜRJET uçakları, ATAK-2 gibi gelişmiş taarruz helikopteri projeleri var. Bu platformlar yurtdışına minimum düzeyde bağımlılıkla tasarlanıp üretilecek. KAAN'ın ortaya çıkışı tüm bu millîlik çabasının belki de en önemli parçasıdır.   

MİLLİ MUHARİP UÇAK PROJESİ NE ZAMAN BAŞLADI? 

Milli Muharip Uçak (MMU) olarak da bilinen program ilk olarak 2010 yılında başladı. Aynı yılın 10 Aralık günü Savunma Sanayii İcra Komitesi, F-16 Block 50'lerin yerini alabilecek bir uçak geliştirme projesini açıkladı. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde faaliyete geçecek ve 2030'larda F-16 filosunun yerini alacak bir uçak. 

2011 yılında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçağın tasarımından planlamasına projenin liderliğinden sorumlu olarak çalışmalara başladı. 2013 yılında kavramsal tasarımlar tamamlandı ve 2015 yılında çeşitli uçak konfigürasyonları önerildi. 

Kaynak: TRT

DAHA FAZLASI VİDEODA:


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Saat