• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/ihkav
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05558782155
  • https://twitter.com/ebibsa
  • https://www.youtube.com/user/ebibsa
Hava Durumu
EBR Medya & Ajans

ebr logo

Koloni Youtube
İkinci ticari uydu
Üyelik Girişi
Haberler
Site Haritası
Takvim

Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve Haftası

Özel güvenlik kanunu 26 Haziran 2004 yılında resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunun kabul edildiği 26 Haziran Özel Güvenlik Görevlileri Günü ve bu hafta da Özel Güvenlik Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor.

Başta Hastanemizde çalışan fedakâr Güvenlik Görevlisi arkadaşlarımızın olmak üzere bütün Özel Güvenlik Görevlilerinin günlerini ve haftalarını kutluyoruz.

Özel Güvenlik Görevlisi arkadaşlarımızın bu özel günleri ve haftalarında önceden yayınladığımız bir yazımızı paylaşacağız.  

Hastane Acillerinde Güvenlik!

Hastanelerde, özellikle de acillerde Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak çok büyük sorumluluk gerektiren oldukça zor bir iştir!

Çünkü acil dendiğinde, hastalıkları sebebiyle acı ve ıstırap içerisinde kıvranan hastalarla beraber üzüntülü, kaygılı ve gergin hasta yakınları da akla gelmektedir!

Dolayısıyla ortam çok hassastır! Bazen yanlış anlaşılan en basit bir söz veya davranışa karşı, hastalar veya yakınları aşırı tepkiler göstermektedirler.

Çok sık yaşanan bir sorunu örnek olarak göstererek konuyu açmak istiyorum. Bazen bir hastayla, üç-beş, hatta beş-on yakını beraber gelmekte ve hep birlikte acilden içeri girmektedirler.

Doktor muayene edecek, hemşire tansiyon ölçüp, kan alacak, ne mümkün! Adeta kuşatmışlardır hastanın etrafını!

Bu durumda, doğal olarak güvenlikçi arkadaşlar devreye girerler ve doktorun, hastanın muayenesini, hemşirelerin, tedavisini yapabilmeleri için hasta yakınlarını, hastanın başından ayrılmaları hususunda uyarıp, uygun yerde beklemeye davet ederler.

Aslında bu, hastanın iyiliği için yapılan bir şeydir değil midir? Ancak bazen böyle durumlarda, deyim yerindeyse, ‘kıyamet kopar!’

Hastanın yakınlarından biri veya bir kaçı bir anda agresifleşip, güvenlik görevlileriyle, hemşirelerle veya doktorlarla tartışmaya başlarlar!

Sık sık gündeme geliyor ya, ‘Sağlıkçılara yönelik şiddet’ haberleri, işte bunlar, genellikle buna benzer sebeplerden kaynaklanmaktadır!

Hastanelerimizde bu tür üzücü olayların yaşanmasını önlemek amacıyla birçok tedbirler alınmasına rağmen, halen böyle vahim hadiseler gerçekleşmektedir!

Bana göre böyle olayların vuku bulmaması için yapılması gereken en önemli şeylerden biriside, "vatandaşların bilinçlendirilmesidir!"

Vatandaş, hastane çalışanlarının, 'neyi niçin' yaptıkları, çalışma koşulları ve ortamları hakkında bilgilendirilmelidir!


Hazırladığım; hastane, hastane acili ve burada çalışanların hikayelerinden kesitler ve fotoğraflardan oluşan yazı dizisiyle, hastane ortamlarını ve burada hizmet sunan, doktoru, hemşiresi, sekreteri, güvenlik görevlisi, diğer sağlık personeli ve temizlik görevlilerine kadar, tüm çalışanların, çalışma koşullarını, ortamlarını ve duygularını yansıtarak, insanlarımızı, buraları, buralarda çalışanları daha yakından tanıyıp, bu çalışanlarla daha sağlıklı iletişim ve empati kurmaya yönlendirmek amacıyla, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Dr. Halil İpek Bey ve Güvenlik Görevlisi Dilara Hanımla

Böyle olaylar bizim hastanemizde pek az yaşanır ve çok fazlada büyümez. Çünkü Hastanemizin Güvenlik Birimi Şeflerinden Recep, Şaban ve Ali Beyler, hastalarla, hasta yakınları ve çalışma arkadaşlarıyla iletişim hususunda oldukça başarılı ve bu yönde yüksek ihtisas yapmışçasına bir beceriye sahiptirler.

ÖZ-İŞ Sendikası Başkanı Sayın Hamit Kaya Hastanemiz Güvenlik Şeflerinden Recep Şen Bey ve Güvenlikçi Arkadaşlarla

Ayrıca karizmatik görünümleri ve içten, samimi davranışlarıyla da insanları etkilemekte; üzgün, kaygılı ve en basit bir söz veya davranış karşısında öfkelenip, diğer hastaların rahatsız olmalarına ve buradaki hekim, hemşire ve diğer çalışanların vazifelerini yapmalarını zorlaştırmaya sebep olabilecek agresif davranışlarda bulunan hasta yakınlarını, takdire şayan bir maharetle, kırmadan, incitmeden, teselli edip, sakinleştirerek, ortamdan uzaklaştırmayı başarabilmektedirler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
Saat